måndag 20 september 2010

Besiktigat!!



Idag har vi besiktigat huset! Det var faktiskt riktigt spännande och lite nervöst! Vi hade inte förväntat oss att det skulle dyka upp några överraskningar, men man vet ju aldrig!
De påpekanden som blev var i stora drag:
  • Rabatter mot fasaden, rötterna drar ju till sig fukt mot fasaden = inte bra. Inga problem! Jag har dödat alla växter på en vecka vare sig jag vill eller inte! :)
  • En del fönster var på gång att ruttna, de behöver en lätt renovering och målning i sommar, samma sak med träet i gavelspetsarna, sen håller det ett par år till.
  • Ingen av golvbrunnarna på toaletterna var godkända och bör bytas, detta hade vi tänkt iaf eftersom vi ska helrenovera badrummen.
  • Diskmaskinen i köket saknar balja, ska oxå bytas tillsammans med resten av köket.
  • Det fanns fuktfläckar i taken på kattvindarna, men de var torra nu, svårt att säga när de uppkommit, kan ha varit vid bygget men vi ska hålla ett öga på dem!
  • Källaren var över förväntan, besiktningsmannen sa att det var första gången han inte kännt en doft av mögel när man laggt in trägolv och träpanel i en källare. Det måste alltså vara ordentligt gjort!
  • Han tyckte inte heller att vi behövde dränera om grunden, då den verkade helt ok. En del kalkutfällningar i källaren på betongväggarna, men det är kosmetiskt.

Sådärja! Helt klart godkännt alltså! Känns otroligt skönt! Fick en hel del bra tips och tricks av besiktningsmannen oxå, så det känns helt klart värt pengarna att ta dit honom! Nu känns hela husköpargrejen väldigt trygg!
Dessutom fick vi ju träffa vår snälla säljare igen, som lovat att lämna både gräsklippare, skottkärra, en del skyfflar och kvastar, avfuktaren i tvättstugan samt lite annat smått och gott! Det uppskattas något enormt då vi inte har en endaste sådan pinal! Eller ja.. jag har en sån där sopkvast på balkongen som är mer snygg än funktion och nog endast duger till Blåkullefärden vid Påsk...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar