måndag 30 januari 2012

Plåtisar

Jag älskar plåtburkar!!
Hittade dessa fina på loppisrundan jag och mamma gjorde i helgen!
Hittade mer fint oxå, men visar det en annan dag! :)

måndag 23 januari 2012

Köket tar form

Titta vad bra Daniel är!!
Ett proffs ser säkert fel och missar men jag tycker det ser jättebra ut!!
En vägg klar - två kvar!!
Å så fogning såklart!

torsdag 19 januari 2012

Stora tjejen

Lill-fisan har fått sina första tänder!
I förrgår upptäckte jag två små risgryn, men hon har inte varit extremt gnällig så det är skönt!

Testar nu att mobilblogga via app eftersom det inte längre funkar att maila, fattar inte varför..

söndag 15 januari 2012

Andra sidan är ni klara?

Jajjamensan fattas bara!!!
Kakel, el, lite apparater, tak, lister etc.. men det är på gång!!!!
Inte ofta man ser den helt oredigerade sanningen i inredningsbloggar, så jag känner mig lite knäpp som visar vårt kaos!! Såhär är det när man måste fortsätta med livet samtidigt liksom.. ytor blir snabbt invaderade av välling, disk, verktyg m.m.. Vill inte flytta in i skåp och lådor än innan de är justerade och fått handtag och nånstans måste vi ju förbereda frukost och sånt!! :)


Sidan med den tidigare vattenskadan som "läkt" helt under veckan, fuktmätningarna visade inget konstigt och det finns fortfarande möjligheter för eventuella kvarvarande vattendroppar att torka ut nedåt och bakåt mot trappan. Så ingen fara på taket! phu!!!!!
Ugn, side-by-side kyl/frys och fläkt ska in!



Vy från blivande matsalen.. Vilket gigantiskt härligt kök vi får!!!



När jag fått undan saker och helt klart finns det läge för 3-4 kanelbullsbagare i rad på min lååååånga grabitbänk! Tjohej!

onsdag 11 januari 2012

Köksblandare

Denna urtjusiga blandare från Tapwell kommer att få pryda mitt kök! Snart hoppas jag för det börjar bli liiite smådrygt att hämta vatten på övervåningen nu..

lördag 7 januari 2012

Tur och otur

Gårdagen började med kaos och förtvivlan. Daniel slet med att få upp gipsskivorna i köket dagen innan för att vi skulle få hjälp med att få upp köksinredningen, men igårmorse upptäcker vi att han lyckats skruva i värmeledningsröret och vi har en vattenläcka under det nylagda golvet... Bästaste snickaren Jimmy som kommit för att hjälpa oss fick ett litet annat projekt att ta tag i nu.. Efter att ha plockat upp delar ab den nylagda parketten, sågat i både nygipsad vägg och golv samt tagit bort två sopsäckar med blött spån från bjälklaget så ser det inte ut att vara nån jätteskada skedd!! Det mesta av vattnet verkar ha sugits upp av spånet eller tagit sig ner i källaren där det är betong och ingen fara för mögel... Som dagen började trodde jag aldrig att den skulle sluta i närheten av lyckligt! Nu går en byggfläkt vid skadan för att om en vecka göra en fuktmätning, och på motsatt vägg sitter faktiskt skåp!!!!!! Det blir så snyggt!! Jimmy är guld värd och en stor klippa! Utan honom hade nog gårdagen slutat i tårar! Naturligtvis händer sånt här när det är helg och inte en rörmokare i sikte.. Vi har lagat röret provisoriskt så vi har värme! Har firat ikväll genom att laga mat (hacka sallad till kycklingtacos) istället för micromat :) Så håll tummarna för oss nu att allt är så bra som det verkar och att det torkar fint!!