onsdag 30 mars 2011

En ros är en ros är en ros..

Igår fick jag 10 röda rosor av mitt hjärta sådär bara för att... ♥ Han kan han! Och om inte det var nog så hade han skrapat ner all tapet i barnrummet oxå! En sån karl jag har! :)

tisdag 29 mars 2011

Till min stjärna..

Phu!! Nu har vi bestämt tapeter till barnrummet! Det var inte lätt!! Dessutom var det fantastiskt mkt folk på Göranssons under gårkvällen eftersom de tydligen hade 25% rabatt på de flesta tapeter, det hade jag missat så det var ju en lyckträff minst sagt!

Av mina 3 favvisar föll Daniel mest för den här, så det fick bli den! Det är en tapet från Decor Maisons kollektion Sweet little world och vi ska kombinera den med en vit tapet och samma golv som i vårt sovrum.

Kanske blev det ett mesigt val, men jag får pigga upp med färg i textilier och detaljer! Då är det ju lätt att byta efter humör också!


Vad tror ni? Var jag en fegis nu?


fredag 25 mars 2011

Finbesök

av röris idag!! tjohhhhhhoooo!!
Daniel är hemma och tar hand om honom och jag får små rapporter via telefonen.
Röris är i badrummet och funderar och fixar, kommer med smarta idéer och lösningar så det låter som om det blir kanon!! Härligt med proffs!

Låter alltså som om det är dax att välja kakel och klinker snart.. Är ju med största säkerhet lite leverenstid på sånt oxå! Men hur jag nånsin ska kunna bestämma mig...
Tycker det är svårt med tapeter och de är ju ändå hyfsat billiga och lätta att byta i jämförelse..
Bra fredag!!

torsdag 24 mars 2011

Å lite fler tapeter...

Idag ska vi förhoppningsvis hinna förbi Göranssons färg och titta på lite tapeter.. men jag kan inte låta bli att "fönstershoppa" lite på nätet innan! Tänkter mig nog att man tapetserar en eller ett par väggar i barnrummet i en mönstrad tapet och sparar resten i en ljus matchande färg för att det inte ska bli för rörigt... Har snöat in lite på grönt eftersom det är könsneutralt och härligt vårigt! Skulle gärna ha en grön med vita prickar, har hittat en från Sandberg, men skulle vilja ha större prickar tror jag..

Mumin har släppt ett par fina varianter!


Rosa och blått på samma från Decor Maison - Saga 2412


Rosa eller blå fåglar, Decor Maison spirit of adventure 11038 resp 11037





Jane churchill - Beatrix Potter grön


Sandberg - Mia grön prick






tisdag 22 mars 2011

Hus i vinterskrud

Nu går det fort när solen värmer! Så snart är denna vy ett minne blott!! Hurra!! Längtar tills det kommer lite grönt på träd och buskar och vi kan se vad 17 vi har i trädgården!
Det som göms i snö...


söndag 20 mars 2011

Jag och galningen

Idag passade vi på att ta en riktigt lång och härlig promenad i solskenet jag och galningen!
Matten går kanske inte lika fort som hon brukar med en växande mage numera, men det hindrar inte denna knäppskallen att få springa av sig lite rus!
Jag gillar inte snö, men han får mig att se att det nog kan finnas en viss charm iallafall...kanske..





Vaddå bara bada i sjöar och hav? Det går väl utmärkt i snö med?? Skaru' va med?


lördag 19 mars 2011

Pysseldax!!

Tjohej!! Idag ska vi äntligen få träffas, ett glatt tjejgäng som kännt varandra och pysslat ihop i ett par år nu när jag tänker efter! Vi har haft svårt att få till en bra dag nu på lääänge!
Men snart snart snart kommer dem hit och hälsar på och så ska vi pyssla järnet!!
Jag har tillbringat förmiddagen med att röjja i pysselrummet så att vi ska få plats att sitta där!

Visar en gammal bild på mitt fd fd pysselrum... såhär kaos brukar det se ut.. saker överallt! Härligt! Multiplicera nu detta med 4, så ka ni tänka er hur det kommer att se ut om ett par timmar.. :D



torsdag 17 mars 2011

Förvaring

Tänkte visa lite mer av vår shopping från IKEA förra helgen.
Jag hade ju tänkt mig nån smart förvaring bakom fondväggen i sovrummet, så detta passade utmärkt! Klädställningen "Rigga" är ju justerbar i höjdled, så det gick utmärkt att få dit den under snetaket.

Sen bestämde vi oss för svarta "Skubb" hyllor, snyggt mot de vita väggarna... Valde två st av den smalare varianten..

Och tänkte oss en av den bredare... naturligtvis finns INTE den bredare varianten i svart?? WTF? Hur tänkte IKEA nu? SUCK! Vägrade välja om och köra på vitt så nu fick det bli varannan... vilket stör mig enormt, men de är ju inte synliga där bakom väggen så jag får väl leva med det... Dessutom lovade D mig i ett svagt ögonblick att han flyttar ut ur klädkammaren och in i dessa istället så får jag hela klädkammaren för mig själv!! Det kostade mig även ett packe galgar men det var det värt! :)

























tisdag 15 mars 2011

Som man bäddar..

.....får man ligga, heter det ju!
Men det är väl minst 10veckor kvar tills nån ska sova här!
Jag kunde bara inte låta bli att bädda iordning efter helgens IKEAbesök!
(En stor eloge till sambon som inte klagade en endaste gång på att det var drygt och tråkigt!!)
Sängen står som ni kanske ser inne i vårt sovrum, och där får den väl stå ett tag :)

Nej, vi har fortfarande inga taklister... det blir väl samtidigt med resten av övervåningen troligen..
Och ja, jag kommer få slita ur allting och tvätta innan det är dax för lill-fisen att sova där!

Jättegrodan vann D åt mig på Liseberg i sommras, jag förklarade för honom att det hörde till, så han bevisade sin manlighet genom att kasta frisbee alldeles utmärkt! *fniss* Den matchade lite för bra för att låta bli att sätta den i sängen även om den är typ 2ggr så stor som en bebis..

torsdag 10 mars 2011

Ett litet ryck!

Vi har varit så sjukt upptagna med andra saker, krångliga bilar, roligheter och ensamhetskoman ett tag.. så renoveringen har stått lite stilla. Till slut kände jag bara att något måste hända, så jag tog mig i kragen och slet ner det översta lagret av tapeten i det som skall bli barnrummet.

Ser ni den underbara tapeten som satt där? Struktur randigt i rosa, grönt och blått... *huuuurrrrv*... i kombination med gardinen som platsar i 80-talet som gud glömde typ!

Det positiva är ju iallafall att vad vi än hittar på så kan det inte bli värre! :)
Håll tummarna för att orken/tiden finns på söndag för att slita ner det undre lagret!

söndag 6 mars 2011

Shoppat!



Jahapp.. det visade sig vara svårare att välja barnvagn än att välja vilken bil vi ville ha...
Eller tja, vilken bil vi VILL ha var väl lätt iofs, det svåra var att hitta en som passade både behovet och plånboken!

Det fanns för mkt att välja på! Chassin, mjuklift/hårdlift, tyger etc etc etc... en helt ny värld som vi hade noll koll på!

Men till slut belv det en Brio Happy 2011 med stoooora hjul och tyg ganska lika som på bilden! I april nångång får vi hämta den!

Det känns både härligt och knasigt på samma gång... för varje liten grej man handlar blir det mer och mer verkligt varför man handlar dem..

Hundfilosofi



Premiärfika

Ååååh vilket underbart väder vi har haft i helgen!! Så pass att det fick bli lite premiär för utefika idag i solen! D har skottat fram en snutt mark på baksidan i lä framför altanen. Ser ni vad djup snön ändå är!! Nu tycker jag den kan smälta fort så jag kan se vad vi har i rabatterna!

Hittade på våra gamla balkongmöbler och solblekta kuddar och duk i ett hörn som fick duga. Allt behöver tvättas egentligen, men men.. en sak i taget! :)


Temlooooor!!! Nomnom nom!! Och kaffe i favviskopparna! Min My Little Pony mugg har hängt med ett tag... Jag har faktiskt en till, men den behöver örat lagas på! Kaffet smakar liksom lite godare i dessa muggar, knasigt!


torsdag 3 mars 2011

Bromslös

Fick min hitintills nog otrevligaste upplevelse i tisdagskväll..
Helt plötsligt hade jag noll bromsar när jag tryckte ner pedalen!! IIiiiik! Nästa gång jag bromsade hade jag iaf lite verkan, men det lät förj*vligt... skrikande ljud följt av dunkande om jag tryckte hårdare på pedalen..
Tog mig hem utan problem, tur vi bor på landet med lite trafik, så jag körde som en blind pensionär i snigelfart..
När jag äääääääntligen var hemma var mina knän mest som spaghetti! Huvva!
Skönt att det går bussar vid vettiga tider så jag tar mig till jobbet och att hunden kunde få rastning av gulliga Marie både igår och idag!!
Imorgon ska D byta bromsar.. och sedan får vi se om vi kan få tag på en ny bil! Detta håller inte längre! Man måste kunna lita på sitt fordon!

Hoppas även på en tur till det gigantiska varuhuset i helgen, vi har en hel del vi behöver shoppa till pyret, och en redig shoppingsväng kan jag behöva som terapi efter veckans äventyr!!
Finns inget som piggar upp som att bränna lite plast! *skratt*