måndag 28 februari 2011

Bilj*vel


Jahappnehepp.. till skillnad från mig så var sambons helg inte alls ett dugg trevlig! Bilh-vetet har stannat och krånglat så han har fått spendera tiden till att få igång åbäket igen så jag har nånform av transportmedel under veckan.. Bil nr2 går inte heller som den ska. Så ingen av bilarna kan man riktigt lita på nu. Det känns dryyyyyyyyyyyyyygt!! Speciellt såhär när det envisas med att vara istid hela tiden, då är det inte kul att bli ståendes nånstans..
Ny bil behöver alltså shoppas pronto!
Och som min vän Homer skulle sagt: d'OH!!!!

Håller tummarna för att den är snäll med mig i veckan, så får vi se vad vi kan hitta på i helgen...

fredag 25 februari 2011

Pysselhelg!!






I helgen blir det ingenting renoverat eller fixat med huset alls för min del! (hoppas lite på att sambon ska orka.. men vi får väl se!)

Jag tänker iaf bege mig till Västerås obyggd tillsammans med ungefär 30 andra glada tjejer för att umgås och pyssla en hel helg! Det blir både scrapbookare, kortmakare och pärlare, kort och gott en massa goa pysslingar!

Helt fel är det inte heller att vi har egen kock som kommer laga all vår mat i dagarna 3 och en massör som tar hand om våra axlar!

Min packning är enorm.. men ändå har man alltid glömt något! Får väl se snart vad det är jag saknar! En superbra grej med pysslingar är att de förutom att vara kreativa, är fantastiskt generösa, så det mesta brukar lösa sig!!

Önskar er en trevlig helg! Jag vet att jag kommer få det! :)



fredag 18 februari 2011

Nya funderingar!


Har ni tröttnat på mitt tapetpratande än? Kommer väl iofs att gå igenom detta inför varje rum som skall renoveras.. vilket är alla i huset! :) Så bare with me...

Vi har inte ens börjat slita i de gamla tapeterna i det som skall bli barnrummet än, men jag är redan på jakt efter fina tapeter och inredning till det. Man måste ju planera, eller hur!?

Och ja, jag har medvetet valt ut både ljusblå och rosa versioner av de mönster jag gillar för att förvirra dem som inte vill veta vad vi får för sort! ;) Bendlar mellan ullegulle-igt och färgglatt roligt.. Så det är lika spretigt som vanligt med andra ord!

Byracka - Laundry




Sandberg - Ebba


Jane Churchill - Beatrix Potter

Älskar Potters söta figurer!



Ferm living - owls



Ferm living - marionette


Ferm living - dotty





Sen hittade jag även dessa fina från en fransk sida lescontemplatives.com. Dessvärre tror jag bara att tapeterna är 0,52x2,5m stora och kostar nästan 400kr/styck, min franska är mer än rejält rostig så ni får ta det med en nypa salt! Men de väcker ett habegär hos mig.. och så ser de härligt scrapvänliga ut!



Tut tut



Petit Faon




Grow trees





Chaperon







lördag 12 februari 2011

Här kommer det en tjockis!!


Åååh.. vad fet du eee!!! (Sickan är bäst!!) Bjuder i brist på annat på en liten magbild idag!
Tänk att det bor någon därinne! H*n kan iaf sparkas!

Vi hade sötaste E & D på middag igårkväll, och vi hade så roligt att dagen idag är lite småseg..
Vi tänker pyssla lite och sen får vi se om vi orkar slita lite tapet i blivande barnrummet. Men inga måsten idag, det får bli en sån där lång och skön dag istället, det har varit lite för få sådana på slutet!

fredag 11 februari 2011

Attansbananer!

Tyckte om det gråa överkastet när jag packade upp det.. men igår provbäddade jag med det och det blev helt fel!! Det var alldeles för ljust och det lyste nästan grönt mot min svarta vägg... :(
Så jag får skicka tillbaka det, tänker byta mot ett vitt/cream istället! Det borde funka iallafall! Vi har ju både kritvita lister och tapeten går lite mot cream. Ibland blir det bara inte som man tror!
Tur det går att lösa!


tisdag 8 februari 2011

Nöjd!

Jag är äckligt nöjd med sovrummet!! Vi fick klart det mesta i söndags.. det saknas fortfarande taklister, samt lister runt fondväggen, men annars är det klart!
Flyttat in gjorde vi redan på söndagkväll! Skönt att montera ihop sängen ordentligt, och nu kan vi börja med det som skall bli barnrummet närsomhelst! Det är för ineffektivt att hålla uppe hela renoveringen för att det saknas lite lister även om jag helst gör klart ett rum innan nästa projekt påbörjas...

Solen lyser in genom fönstrena, hoppas tapeten inte ska blekna såsmåningom! Men men det är en liten yta bara som snabbt går att tapetsera om utifall...

Närbild på mina fina rankor, mönsterpassningen var lite knepig, men det gick förvånansvärt bra och utan alltför många fula ord!


Min egen elektriker drar kablar så att vi får två uttag på framsidan samt lampor och ljusknapp på baksidan med förvaringen.

lördag 5 februari 2011

Bulle i ugnen

Hihi! Detta är kanske ingen nyhet för de allra flesta, speciellt inte för dem som sett mig de senaste månaderna.. min mage börjar bli rätt stor nu! Jag går in i vecka 25 på måndag! Beräknad födelsedag för det lilla livet är 22maj.. så har gått mer än halvvägs nu!
Det går så fort nu!! De första tre månaderna när man var osäker, nervös och allmänt oroad för allt som kan gå snett gick jättelångsamt, men nu rullar det bara på!!
Vi var på ultraljud den 22 december, suverän julklapp, och då blev det hela mkt verkligare!
Fram till dess har vi mest kallat den för fisen.. eftersom jag skojjade om att jag inte alls var gravid utan bara hade en fis på tvären... Skönt att få bevis!

Vi var även så nyfikna att vi tog reda på vad det troligen var för kön, men det finns ett par både från min och Daniels familjer som INTE vill veta, så vi är noga med att inte försäga oss.. får se hur länge vi klarar det! :)

Tänkte visa bilderna från ultraljudet, man ser att det är iaf en liten kickboxer på väg!

Från sidan


Ryggraden


I'm a kickboxer, yes I am!!




Framifrån



fredag 4 februari 2011

Köksplanering

Det är mycket att ha i huvudet nu!! Sovrummet snart klart (hoppas jag!!! känns som om jag sagt det ett par ggr nu...) Vi har fått in offerten på badrummet från rörmokaren, han kommer om ett par veckor för en del förarbete. Sen tar vi över ett tag!
Och det börjar bli dags att beställa köket! Har ritat upp det i stora drag.. men lite funderingar har kvarstår! Släng gärna tips över mig!!
Tänker mig vita luckor med en enkel spegel, helst svart granitbänk men om det blir på tok för dyrt får det bli ek då vi har matsalsmöbler i ek.





Mååånga lådor blir det! Lång härlig bänk under fönstrena, inga hyllor eller överskåp för att hålla det rent och snyggt med något tjusigt kakel! (det går ju alltid lägga till öppna hyllor senare om man känner att det saknas)
Kortsidan under fönstret mot gatan. Diskhon behåller sin ursprungliga plats. Trevligt att kunna titta ut när man diskar! Bestickslådor bredvid och grytkaruseller i hörnen.


Väggen mot trappan. Ett par överskåp för glas, kokbokshylla i hörnet, diskmaskin dold bakom lucka och upphöjd ugn. Side-by-side kyl/frys. Och den stora frysen kvar i källaren. Jag hade ju gärna haft diskmaskinen upphöjd oxå, men det blir lite för mkt med ett högskåp till kände jag..


Vad tror ni?

onsdag 2 februari 2011

Varde ljus..

och det vart ljus...
Jag går i lamptankar för sovrummet just nu.. Dels behövs en fin taklampa som inte får vara för skrymmande då vi inte har så högt i tak, den får gärna vara luftig! Dels behövs bra läsbelysning vid sängen och någon mysig fönsterlampa. Har kikat runt lite på taklampor till att börja med då det känns svårast!

Tenesse - Lamp Gustaf ca 1000kr


Stilero.se - ca 850kr


Liv av Jonas Bohlin ca 5000kr
Borde man nog kunna göra något liknande själv för ett par hundralappar..



Laura - Mio ca 1800kr





Inez - Mio ca 1000kr





Mest sugen blir jag nästan på att pyssla ihop nånting själv... har inte gjort en lampa sedan arkitektutbildningen, men så svårt var det inte! Lite tyg och en bra stomme så löser det sig! Lampor är så jäsikens dyrt om man vill ha en riktigt fin och det är ju lite roligt med saker som ingen annan har, tillverkar man nånting själv så finns det ju bara ett exemplar!






tisdag 1 februari 2011

Svårt att vara snäll

Jag hittade ett pass imorse i en snöhög på parkeringen...
Tog med mig det till kontoret för att det inte skulle hamna i skurkaktiga händer, försökte på eniro att hitta personen som har ett vanligt för och efternamn.. Ingen som stämde..
Fick tips om att man kunde söka på personnummer på birthday.se och ratsit.se och har hittat en adress slutligen.. Men fortfarande inget telefonnummer trots googling, hitta.se, 118100...
Nu får jag nog ge upp och helt enkelt lämna in passet till polisen!
Trodde aldrig att det skulle vara så här krångligt att försöka vara lite snäll! :)